Psycholoog

 

Mijn naam is drs. Wendy Scholten-Moelker. Ik ben 21 jaar geleden afgestudeerd als psycholoog en heb daarna diverse cursussen en opleidingen gedaan. Waaronder de opleiding tot GezondheidsZorg-psycholoog (GZ-psycholoog). Deze titel maakt dat ik geregistreerd ben bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (het NIP) en bij het ministerie van VWS ben ingeschreven in het BIG-register. Dit garandeert de kwaliteitseisen met inachtneming van de gedragscode zoals opgelegd door het NIP. De praktijk is gevisiteerd door het NIP, is hiervoor goedgekeurd en heeft een up-to-date kwaliteitsstatuut.

 

 

 

 

 

Naast werkzaam te zijn in deze praktijk werk ik ook in een GGZ-praktijk, ben ik lid van een intervisiegroep met daarin andere Zeeuwse psychologen en zorg ik ervoor dat mijn vaardigheden en kennis door cursussen en opleidingen up-to-date blijft. Mijn manier van werken is niet ‘zweverig’ maar is evidence based.Ik ben altijd op zoek naar de mens achter het verhaal of probleem en zal daar ook uitgebreid de tijd voor nemen.
‘Ik ben toch niet gek”, en “straks denken andere mensen dat ik niet in orde ben” zijn uitspraken die ik vaak hoor in het eerste gesprek.
Helaas heerst er nog een behoorlijk taboe op het inschakelen van de hulp van een psycholoog. In veel andere landen is een behandeling bij een psycholoog meer iets dat iedereen doet en wat nodig is, net als een regelmatige check up bij de huisarts of een onderhoudsbeurt voor de auto.
In tegenstelling tot het beeld dat veel mensen hebben is psychologische hulpverlening – in ieder geval het type dat ik aanbied – voor gewone mensen met “gewone” problemen. Ik wil hiermee niet uw problemen bagatelliseren, maar aangeven dat u niet alleen bent en dat er heel veel mensen zijn die dezelfde soort hulpvraag hebben.
Iedereen loopt wel eens tegen dingen aan die hij of zij zelf of met behulp van zijn omgeving niet of onvoldoende kan oplossen. In die gevallen kan het heel prettig zijn om hulp te krijgen van een objectief persoon, in dit geval een psycholoog.

Ben jij een van die mensen die wat extra hulp kan gebruiken bij het oplossen van je problemen, maar voor wie de drempel – om wat voor reden dan ook – naar het reguliere proces te hoog is, dan is behandeling via E-mail wellicht de ideale oplossing voor jou.

U kunt bij deze praktijk terecht met problemen op allerlei gebieden, bijvoorbeeld:

 • stemmingsproblemen
 • angst- en paniekklachten
 • slaapproblemen.
 • veel piekeren.
 • rouwverwerking.
 • onzekerheid of een laag zelfbeeld.
 • partner-relatieproblemen, problemen in het contact met een familielid, vriend of vriendin of het omgaan met je kinderen.
 • werkproblemen of burn-outklachten.
 • moeite om balans te krijgen tussen draagkracht en draaglast in je leven.
 • het steeds aanlopen tegen dezelfde thema’s of pijnpunten in je leven of relaties.
 • gewichtsproblemen, eetproblemen of eetstoornissen.
 • het verwerken van traumatische gebeurtenissen.

 

Na de aanmelding, welke telefonisch of via de e-mail kan plaatsvinden, plannen we een intakegesprek. Dit is een gesprek van 45 minuten waarin we uw hulpvraag in kaart brengen. Aan het einde van het gesprek kan ik aangeven wat een behandelplan kan inhouden en met welke technieken we aan uw doelen kunnen werken. Houdt u rekening met een wachtlijst en soms zelfs een aanmeldstop.

De praktijk bevind zich in de Heulmeetken 12 te Goes, in de nieuwe wijk ‘Mannee’.

U kunt mij bereiken op:

06-41672035 of

info@psycholoogscholten.nl

psychologenpraktijkscholten@zorgmail.nl