Therapie

Gewichts- en eetproblemen

Voor mijn studie psychologie heb ik de studie Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool afgerond. Direct daarna ben ik psychologie gaan studeren maar heb ik wel altijd gewerkt als diëtiste. De combinatie van Voeding & Diëtiek en psychologie en mijn jarenlange werkervaring in een centrum voor eetstoornissen maakt mijn expertise op het gebied van eetstoornissen en gewichtsproblemen.

Eetstoornissen en gewichtsproblemen zijn vaak een uiting van uiteenlopende onderliggende dynamiek. In de behandeling gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleem en zetten we een stap voor stap een gedragsverandering in. Zo heeft ooit een vrouw die bij mij in behandeling was en kampte met eetbuien en behoorlijk overgewicht ingezien dat ze zichzelf overvroeg in het dagelijks leven en te weinig tijd nam voor ontspanning. De eetbuien waren momenten waarop ze zichzelf kon ontspannen en even niet hoefde na te denken of te zorgen voor de ander. Het waren haar verwen- en rustmomenten. Door stil te staan bij haar gevoel en behoeften en veranderingen aan te brengen in haar dagstructuur kreeg ze de kans om de eetbuien te lijf te gaan. Hierdoor daalde haar gewicht en voelde ze zich psychisch veel sterker en zelfverzekerder.

Indien de eetstoornis te ernstig is en een intensievere behandeling nodig heeft dan ik in mijn praktijk kan bieden zal ik samen met u een eventuele doorverwijzing regelen.